Kaldt i nord, vårvarme i sør

kommentarer En kommentar

Etter en helg med variable værforhold i Sør-Norge, fra sommervarme på Vestlandet til en enkelte regnbyger, vil en høytrykksrygg bygge seg opp over Sør-Norge på mandag og tirsdag. Denne høytrykksryggen vil gi mye pent vær i Sør-Norge i starten av neste uke, men fremdeles ikke skikkelig sommervarme.


Muligens kan temperaturene komme opp i 20 grader på de varmeste stedene østafjells. Derimot er det nå full sommer i Vest-Europa med temperaturer på over 20 grader nord på kontinentet som stiger til i overkant av 30 grader sør i Spania og Portugal. Lenger sørøst i Europa domineres fremdeles av lavtrykk og enkelte regnbyger, men temperaturene er stort sett i overkant av 20 grader om ettermiddagene. Det motsatte er tilfelle for Nord-Norge der vinteren fremdeles ikke helt har sluppet taket.


Tirsdag kan det bli et nytt kaldluftsinnslag til Troms og Finnmark med nordvestlig kuling og sludd- og snøbyger. Det fine været i Sør-Norge ser dessverre ikke ut til å bli langvarig. Høytrykksryggen over Sør-Norge vil sent tirsdag eller onsdag trolig bli erstattet av nye lavtrykk fra vest med vestlig vind og regnbyger til både Vestlandet og Trøndelag, mens Østlandet og Sørlandet stort sett slipper unna regnet og får fremdeles en del sol med temperaturer i underkant av 20 grader om ettermiddagene.

Ã?n kommentar

Fryse Pinne

20.05.2017 kl.19:07

kan vi ikke kjøpe et annet land litt sør og flytte dit

Skriv en ny kommentar

hits