Nå kommer finværshelgen

kommentarer

Etter en heller grå nasjonaldag kan folket i Nordland nå se frem til en riktig så fin helg med sol og gode temperaturer.

En høytrykksrygg strekker seg fra Grønland, over Norskehavet og innover Nordland både lørdag og søndag - det betyr finvær! Lørdag morgen våkner man kanskje opp til litt skyer på himmelen. Lengst nord i fylket vil nok disse skyene holde stand gjennom store deler av dagen, videre sørover er det derimot solen som får hovedrollen resten av dagen og godt inn i søndagen. En front fra sør vil kunne gi tilskyende vær sør i fylket utover søndag kveld.

Luften er i tillegg god og mild. Det vil si at vi fort kan få tosifret tall på gradestokken og da på den rød siden. Bodø vil lørdag få en 10-12 grader midt på dagen og på søndag - kanskje den når 15-tallet?Trønderne vil lørdag kunne nyte en herlig fridag, trolig landets beste lørdag denne helgen? De får like lite skyer som Nordland, men temperaturen her vil nok slå fylket lengre nord. En øst-sørøstlig vind, sammen med en front lengre sør vil gi gode varme temperaturer på denne fine lørdagen. Gode mulighet for 20 grader og en riktig så sommerlig dag! Denne dagen må nytes, for søndag endrer det seg. Fronten som lørdag ligger sør for Trøndelag vil på søndag ligge over Trøndelag. Med andre ord, da blir det skyer med litt regn og dermed lavere temperatur. Men trøndere, nyt lørdagens temperaturkart da: 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits