hits

Perfekt bunadsvær

Årets værvinner for 17. mai blir Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Her blir det tørt vær og solen titter frem i lengre perioder. Longyearbyen er også en vinner og vil nok få minst skyer på himmelen av alle, men naturlig nok en del kaldere.

Hakk i hel kommer Hordaland og Trøndelag. Først nevnte vil få opphold som lengre nord på Vestlandet, men trolig litt mer skyer. Trønderne våkner nok opp til noen dråper i luften, men det tørker opp og solen viser seg også i denne landsdelen. Det betyr at om man ikke har tenkt seg grytidlig opp og ut av sengen, så trenger man ikke paraplyen her.

Sør- og Østlandet får også et relativt greit vær for nasjonaldagen. En del skyer blir det nok, kanskje solen gløtter frem innimellom. I all hovedsak blir det opphold, men vi kan ikke helt utelukke at det drypper litt av og til. Heldigvis er det ikke snakk om store mengder nedbør, hvis det i det hele tatt kommer noe.

Det er ingen som vil få grått og vått vær gjennom hele nasjonaldagen i år, men folket i Nord-Nordland og Troms ser ut til å få årets svarteper. I Nord-Nordland kommer det nok mest nedbør med 10-20 mm, først som regn og der etter spredte byger - litt bedre utover ettermiddagen og kvelden. I Troms starter dagen med opphold, men i løpet tidlig ettermiddagen kommer regnet fra sørvest.

I Finnmark starter feiringen med ikke så verst vær. Opphold og litt sol inni mellom, men i løpet av ettermiddagen og kvelden kommer nedbøren fra sørvest - og da først i de vestlige strøk. Godt mulig Finnmarksvidda slipper unna nedbøren.
 

Hele landet får relativt varmt vær på nasjonaldagen.

I Sør- og Midt-Norge ligger temperaturen på omkring 15 grader ut på ettermiddagen. For områdene som har lite skyer på himmelen - Nordvestlandet, blir det nok i overkant av 15 grader. På Sør- og Østlandet der skydekket er tettere vil nok gradestokken ligge like under 15 grader.

I Nord-Norge er det nok litt mindre varmt, men i forhold til at det er mer skyet og for noen områder regn i tillegg - så er det ikke så verst med 7-9 grader både i Bodø og Tromsø.

Det er perfekt bunadsvær - ingen bitende kald vind og heller ikke for varmt, akkurat passe!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar