17. mai håp

kommentarer

Prognosene for 17. mai har den siste tiden vært preget av en kranglete nedbørfront som oppførte seg som en forvirret tenåring. Frem og tilbake like langt - ingen klare svar! Les mer her

Endelig begynner ting å å få en mer tydelig trend, hipp hipp hurra!

Fronten med tilhørende nedbør ser ut til å ligge over Nordland og Østlandet om morgenen. I nord siger fronten sakte nordover til Troms og trekker innover Vest-Finnmark om kvelden. I løpet ettermiddagen og kvelden blir det gradvis lettere vær i Nordland - først i sør. Finnmark ser altså ut til å få tålig bra vær på 17. mai - en del skyer gjerne, men lite eller ingen nedbør.

For Østlandet sin del ser det nå ut til at fronten trekker innover Sverige og vil holde seg her for resten av nasjonaldagen. Tidligere viste værprognosene at nedbøren ville ligge over Agder og Sørøstlandet gjennom store deler av dagen. Agder ser nå ut til å få lite eller ingen nedbør om formiddagen og ettermiddagen.

På Vestlandet er det tegn på at mesteparten av nedbøren kommer morgen og kveld. Om morgenen på grunn av pålandsvind og til kvelden på grunn av ny front fra sørvest, som også går innover Agder. Det er altså ett håp om mindre mengder nedbør når vi så aller mest ønsker oss oppholdsvær, altså på formiddagen og ettermiddagen.

Trøndelag er også en mulig vinnerkandidat for best 17.mai vær, sammen med Finnmark. Her blir det også stort sett opphold og kanskje solen titter frem innimellom.

Her er i hvertfall den ferskeste værprognosen for 17.mai:Merk dere at det fortsatt kan endre seg, ingen ting er avgjort enda!

Folket på Vestlandet bør i hvertfall krysse fingrene for at været for 18.mai ikke kommer på 17. mai istedenfor, sjekk her da:Søkkvått! Vi snakker 60-100 mm på 24 timer...

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits