Vinteren nekter å slippe taket

kommentarer


I helgen var det pent vær med over 20 varmegrader mange steder både på Vestlandet og østafjells, men mai er en lunefull måned der været kan skifte raskt fra sommervarme til kulde. Det neste døgnet kan vi på nytt få besøk av kong vinter på deler av Østlandet. Et lavtrykk utenfor kysten av Vestlandet er på vei sørøstover mot Danmark med kalde luftmasser. Dette lavtrykket vil i tillegg gi nedbør på både Sørlandet og Østlandet på onsdag.


Luftmassene er såpass kalde at nedbøren vil falle som sludd og snø i de høyereliggende områdene (over 200-300 m.o.h.) på både Sørlandet og Østlandet. Disse høyereliggende områdene kan få 5-10 cm snø på bakken i løpet av onsdagen. Mulighetene for glatte veier i høyden er derfor absolutt til stede. Også torsdag blir det kaldt med muligheter for spredte byger østafjells, og fremdeles kan nedbøren falle som snø litt inn i landet.

Fredag og lørdag vil derimot mildere luftmasser fra sørøst gradvis bre seg nordover og inn over Sør-Norge og forbigående gi mye pent vær med temperaturer opp mot 15-16 varmegrader. Derimot blir det fremdeles kaldt i Nord-Norge inn i helgen. Med unntak av Øst-Finnmark som får noen snøbyger, vil resten av den nordlige landsdelen får mye pent vær.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits