Kaldt start på uken, så snur det

kommentarer

Mandag er det nordlig kald vind med snøbyger i Nord-Norge og tildels Midt-Norge, mens områdene sør for Stad og Dovre også har kjølig nordlig vind, men ellers tildels pent vær. Temperaturene stiger litt utover i uken når vinden snur på sørøst, og sørlige vinder vil også opprettholdes inn i neste uke.

Et lavtrykk vil denne uken utvikle seg og sirkulere sør av Island. Dermed vil de kalde og nordlige vindene bli erstattet av mildere nordøstlige og sørøstlige vinder. Det blir overgang til mye pent vær i Nord- og Midt-Norge, særlig i vest. I Sør-Norge varierende skydekke og litt regn av og til, mest opphold og sol i vest.

Bildene under viser den kalde luften som ligger over landet vårt i starten på uken, som blir erstattet av mildere luften i helgen og i starten på neste uke.

  

Tidlig i neste uke svekkes lavtrykket sør av Island, og allerede tirsdag 16. mai til onsdag 17. mail vil et nytt lavtrykk trekke nordøstover inn i Norskehavet mot Spitsbergen. I tillegg kan et lite lavtrykk utvikle seg nord av Skottland 17. mai og trekke inn sør i Norskehavet.

Dermed ser det ut til at 16. mai byr på skyet vær og litt regn i Sør-Norge sør for Stad og Dovre, mens områdene lenger nord får lite eller ingen nedbør og mye fint vær fra Trøndelag og nordover. Vinden øker til sørøstlig og sørlig kuling.

17. mai trolig en del skyer over Sør-Norge med litt regn i vest og kan hende også på Sørlandet, Midt-Norge kan få litt regn i ytre strøk, og fra Nordland til Troms spred regn. Finnmark og Østlandet, samt de indre strøkene av Midt-Norge får altså oppholdsvær. De sørlige vindene gir fremdeles kuling utsatte steder i vest. Temperaturer i Sør-Norge mellom 10 og 15 grader, mens Nord-Norge får fra 5 og opp mot 10 grader. Lavtrykket vil også påvirke Longeyarbyen med sludd og snø utover dagen og temperaturer rundt 0 grader.

Bildet under viser hvor det kommer nedbør 17. mai

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits