Varmluft fra nord

kommentarer

De fleste har vel nå fått med seg at det på fredag og lørdag er gode muligheter for sommerlige temperaturer over Sør-Norge. Men hvor kommer denne luften fra egentlig? Jo, den kommer fra nord!

Uken starter med behagelige og vårlige temperaturer i Sør-Norge, men når vi nærmer oss helgen stiger de enda mer. Høytrykket som i starten av uken ligger like utenfor kysten av Midt-Norge, siger sakte vestover og ligger fredag og lørdag over Island. Det betyr nordavind over landet vårt, men heldigvis ikke luft fra arktisk. Luften som mest sannsynlig vil gi oss 20-tallet på gradestokken til helgen har reist langt - den kommer sør fra, men har ikke tatt strake veien til Norge.

Under ser man den storstilte værsituasjonen for Vest-Europa i dag (tirsdag) med høytrykk over sørøstlige deler av Norskehavet. Det røde fargefeltet viser den varme luften, mens det blå representerer den kalde luften. Se hvordan høytrykket nær Norge sammen med lavtrykket i Nord-Atlanteren trekker med seg varm luft fra Spania og Portugal innover Island:Hva skjer så videre med denne luften?

Torsdag (under) ser man at en varmluftsboble har blitt dannet over nordlige deler av Norskehavet. Det vil dermed gi stigende temperatur til Nord-Norge, men dessverre bare forbigående.


 

Vinden snur på nord og sender boblen sørover mot midtre og sørlige deler av landet. Se bare her hvordan luften ligger over landet vårt på lørdag:Boblen vil gi oss i Sør-Norge gode og sommerlige temperaturer med stor sjans for 20 varmegrader på gradestokken flere steder, varmest blir det nok på Sørøstlandet - men Vestlandet vil også få gode temperaturer. Varmluften fra nord har nok sin opprinnelse i Spania og Portugal, men tok seg en god omvei via Island og Jan Mayen.

Legg også merke til den kalde luften som følger bak boblen med varmluft! Lørdagen vil by på store temperaturforskjeller i landet vårt og når neste uke starter vil nok man her i sør også merke lave temperaturer på kroppen.

Boblen med varmluft er dessverre bare forbigående og må dermed nytes maksimalt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits