hits

Vårvarme på vei!

Et høytrykk er i ferd med å bygges i Norskehavet og dette betyr mye fint vær for den sørligste landsdelen med stigende temperaturer. I nord vil derimot flere lavtrykk passere og gi en del skyet vær og perioder med nedbør med innslag av både sludd og snø. Fra fredag vil en kald nordavind bre seg inn over landet og det er nordlendingene som først får kjenne på de synkende temperaturene.

Tåkeskyer på Østlandet og lavtrykk i nord. Ellers klarvær over store deler av Sør-Norge.

Mange i Sør-Norge våknet i dag til blå himmel, men på Østlandet startet dagen med lave tåkeskyer. I nord ligger det et lavtrykk som gir en del byger fra Hammerfest og et godt stykker sørover i Nordland samt skyet vær videre sørover til Trøndelag. Tåkeskyene på Østlandet er i skrivende stund i ferd med å lette og bak skyene ventes en blå himmel med bare enkelte skydotter.

Videre utover dagen og de kommende dagene denne uken vil finværet dominere i Sør-Norge. Det skjer ikke så veldig mye med temperaturene de første dagene denne uken, men frem mot neste helg gjør de et byks og flere steder vil nok snuse på 20-tallet.

Det er enda litt tidlig å si helt nøyaktig hvor høye temperaturene kommer til å bli og hvem som får det varmest, men trolig vil det gjelde flere steder på Østlandet og indre strøk av Vestlandet. Sørlendingene kan nok også glede seg over temperaturer nær 20 grader.

Bildene under viser temperaturutviklingen de kommende dagene og de første dagene av neste helg.

Det er bare å nyte temperaturene denne uken og neste helg, for fra søndag vil den kalde nordavinden bre seg sørover i landet og gi synkende temperaturer igjen.

2 kommentarer

Endelig har meteorologisk institutt fått ræva i gir. Bra jobba gutter og jenter. Keep it up!

Helt enig med "Sture" På tide de kommer med noe ånkli vær, men de må jo strø litt salt i såret. Det varer jo bare ei uke.

Skriv en ny kommentar