Sommerhelg

kommentarer

Våren kommer tilbake til Sør-Norge i løpet av denne helgen, men vil neste helg by på sommervær?

De fleste har kanskje nå fått med seg at våren nå melder sin tilbakekomst, hvis ikke kan man lese om det i gårsdagens blogginnlegg. Helgen starter litt grå i Sørøst-Norge, men etter hvert vil en høytrykksrygg gi vårlig vær også til denne delen av landet. Fra tirsdag vil et digert høytrykk legge seg godt til rett over Norskehavet og vestlige deler av Skandinavia. Lite nedbør i sikte, bare en stor H. Sjekk bare her:


 

Helgen i Nord-Norge starter fin, men avsluttes grå. Heldigvis får de også nyte godt av det digre høytrykket tirsdag og onsdag - bortsett fra noen byger inn mot kysten av Finnmark grunnet pålandsvind.

For Sør- og Midt-Norge sin del vil uken by på 10-15 grader mange steder, noe som er etterlengtet etter at siste uken i april gav oss iskald nordavind og uvanlig lave temperaturer.

Men hva er dette snakket om sommerhelg da? Prognosene våre viser enda høyere temperaturer over Sør-Norge neste helg og da snakker vi opp omkring 20 deilige og sommerlige varmegrader.

Høytrykket vil inn mot helgen og i helgen sige litt vestover igjen, men fortsatt gi fint vær til Sør-Norge. I Nord-Norge kommer det dessverre inn ett lavtrykk fra Island med grått og vått vær, her er værkartet for fredag:Tro det eller ei, det lavtrykket spiller faktisk en viktig rolle for de høye temperaturene i Sør-Norge. Rart?

Ved første øyekast skulle en ikke tro at det blir spesielt varmt fordi vi faktisk har nordavind over Sør-Norge fredag. Kaldluftsutbrudd igjen? Nei! Lavtrykket som kommer fra Island og innover Nord-Skandinavia har med seg milde luftmasser innover Nord-Norge. Altså, istedenfor å få kald luft fra Arktisk, får vi heller mild hav luft fra Atlanteren fra Nord-Norge og sørover til Sør-Norge. Se her da:Hvis alt ligger til rette vil vi altså kunne se 20-tallet enkelte steder og da er det Sørøst-Norge som ser ut til å ha vinnerloddet denne gangen.

Verdt å merke seg er jo selvfølgelig at dette fortsatt er langt frem i tid og prognosene kan fortsatt endre seg. Hvis høytrykket og lavtrykket ligger litt anderledes enn det vi ser over, så kan det godt være at det "bare" blir en vårlig helg med 10-15 grader. Det er nå ikke så verst det heller!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits