Snøværet og kraftig vind nærmer seg

kommentarer En kommentar

Siste observasjoner viser at lavtrykket er i utvikling vest  av Færøyene, og vil flytte seg østover og komme inn over sørlige deler av landet mandag morgen med sludd, snø og kuling fra sørvest og nordvest.

Natt til mandag vil lavtrykket nærme seg kysten i vest, og nedbørmengdene øker sør på Vestlandet og kommer inn over Sørlandet og fjelltraktene. Det ventes da sludd og snø fra Sognefjorden og sørover på Vestlandet, i fjelltraktene fra Hardangervidda og sørover, samt over Sørlandet. På Sørlandet trolig regn i de ytre strøkene. Om morgenen og utover dagen trekker snøværet østover og nordover på Østlandet, i fjellet og i de indre strøkene av Sogn og Fjordane. Og da blir det overgang til kun enkelte sludd- og snøbyger i ytre strøk av Vestlandet, mens snøværet fortsetter utover dagen og kvelden på Østlandet. Totalt kan det komme opp mot 20-30 cm snø i de indre strøkene sør på Vestlandet fra natt til mandag til natt til tirsdag, samt det samme mengdene litt inn fra kysten på Østlandet fra mandag til tirsdag morgen.

Bildet under viser lavtrykket mandag kveld, og nedbørmengder mandag og tirsdag, opp mot 20-30 cm snø i indre strøk sør på Vestlandet og litt nord på Østlandet.

Samtidig vil vinden øke på fra sørvestlig og vestlig retning sør for lavtrykket, inn over Sørlandet og sør i Rogaland, opp til stiv kuling utsatte steder. Lenger nord på Vestlande økende nordvestlig og nordlig stiv og sterk kuling om morgenen, om ettermiddagen dreiende nordvestlig også på Sørlandet og lengst sørvest i fjellet, med sterk kuling utsatte steder.

Bildet under viser kraftig nordvestlig kuling i sørvest mandag formiddag, og lavtrykket som da ligger over Sørlandet. 

 

Ã?n kommentar

Brummm

24.04.2017 kl.00:41

Vel, det kommer ferdigmåket her i sør. Plask, plask.

Skriv en ny kommentar

hits