Våren er på vent

kommentarer 3 kommentarer

Ikke skift til sommerdekkene enda! Vinteren melder sin ankomst til helgen.

Vi er kommet forbi midten av april, grønne og vårlige mai måned er innen rekkevidde. Dagene er allerede blitt lange og lyse, nå kan våren komme for fullt - vi er klar! Eller? Vinteren klarer nok ikke å gi slipp på oss helt enda.

Torsdag vil et uvanlig kraftig lavtrykk nærme seg Nordland fra vest. Et slikt stormsenter er noe vi typisk ser om høsten og vinteren, men er mer sjeldent i april. Torsdag er det ventet først sør-vestlig sterk kuling og liten storm i fjellet og ved kysten av Midt-Norge og Nordland. Her er vinden torsdag kveld:Stormsenteret vil natt til fredag eller fredag morgen gå i land nord i Nordland og der etter trekker videre østover, samtidig vil et høytrykk bygge seg opp over De britiske øyer fra vest. Et slikt oppsett fører til nordvestlig kald vind over landet vårt, noe som vil vedvare hele helgen igjennom - med andre ord en vinterlig helg. Se hvordan den kalde luften blir dratt ned fra det kalde nord og innover landet vårt:

Klassisk for en slik vindretning er byger og de strekker seg fra Rogaland i sør og videre nordover gjennom Nordland. Troms og Finnmark slipper unna de verste bygene pga østlig vind. Med en slik vindretning er det Møre og Romsdal og til dels Trøndelag som vil ta i mot de fleste bygene. Bare se her hvordan nedbøren fordeler seg gjennom helgen - fra fredag morgen til mandag morgen:På det meste er det ventet 50-70 mm i løpet av helgen og mye av dette vil komme i form av snø. JA, snø!

Nordvestlig vind er kaldt og fortsatt kald nok til å gi snø. Fredag vil nok noe av nedbøren i Midt-Norge komme som regn og sludd i lavlandet, men utover det stort sett snø. På Vestlandet sør for Stad en snøgrense på 200-400 meter fredag og starten på lørdag, men også her synker temperaturen og vi vil etter hvert få snø også i lavlandet. Lørdag ser det ut til at man sør for Stad kan få litt opphold mellom bygene, og kanskje vårsolen titter frem innimellom skydottene - bare sånn for å minne oss på at det egentlig er vår.

På Sør- og Østlandet er forholdene anderledes, de ligger på lesiden og nyter godt av det. Det betyr opphold og en god porsjon sol. Er solen lenge nok fremme om gangen vil man nok her kunne se tosifret varmegrader midt på dagen. Så her er det bare til å finne seg en lun solvegg og nyte.

Resten av landet må nok klamre seg til håpet om at neste uke bringer mildere luft igjen, kanskje.

 

 

 

3 kommentarer

Blomster-Ole

19.04.2017 kl.16:42

Ja, det er helt forferdelig hvordan den globale oppvarmingen skal ramme oss. For det kan ikke være noen tvil om at det er den som skaper disse værforholdene. Nei, skal vi gjøre noe med det så må vi bare klargjøre sykkelen for mer vinterlige forhold og sykle på jobb selv om det er flere mils pendling i full snøstorm. For det er bare slik vi kan få normalt vær tilbake uten at det skal ødelegges av menneskeskapt global oppvarming.

Rusken

19.04.2017 kl.17:39

Sol i sør, men nattefrost siden plenen er hvit av rim hver morgen.

Men i ettermiddag fikk jeg minsanten pollenplager i øynene, så da er det vel håp om en vår likevel.

Selv om det er kaldt!

Venterommet

20.04.2017 kl.12:36

Må nok vente til Trump blir avsatt,før finværet kommer igjen.

Innsettelsen av Don.Trump varslet oss om en ny mørketid.

Skriv en ny kommentar

hits