Snøvær østafjells

kommentarer En kommentar

Det snør østafjells, og nedbøren trekker vestover i løpet av dagen.

Bildet under viser et nedbørområde som ligger over Østlandet og sørøst i fjellet mandag morgen, og er i ferd med å trekke vestover i fjellet og over Sørlandet. Det snør i indre strøk, men nedbøren kommer tildels som regn i ytre strøk. Når nedbøren trekker vestover utover dagen, vil også vinden øke på litt i fjellet, men foreløbig er det ingen utfordringer på fjellovergangene. Indre og sørlige områder av Vestlandet kan også få litt snø utover dagen.

I Midt-Norge går det enkelte snøbyger, samt i ytre strøk av Finnmark, Troms og nord i Nordland. Ellers er det mye fint vær nord i landet vårt.

Været utover i uken

I morgen tirsdag vil et høytrykk gi mye fint til områdene fra Helgeland og sørover i landet, lenger nord snøbyger og kuling.

Fra onsdag til fredag vil et kraftig lavtrykk komme inn i Norskehavet og mot Troms og Vesterålen. Dette gir økende sørøstlig og sørvestlig kuling med regn i sør og snø i nord onsdag og torsdag. Fredag overgang til nordvestlig kuling og snøbyger. Områdene østafjells blir liggende i lé og får lite eller ingen nedbør og mye sol i utover i uken.

Bildet under viser lavtrykket og nedbøren torsdag. 

 

 

 

Ã?n kommentar

Sør

17.04.2017 kl.17:10

Her kom snøen ferdigmåket. Det snødde digre filler, men det ble vann straks det traff bakken.

Sånt kan man like på denne årstiden.

Skriv en ny kommentar

hits