Kraftigere lavtrykk om en ukes tid

kommentarer 4 kommentarer

Lavtrykkene som gjennom påsken har påvirket været i Sør-Norge fra tid til annen har vært forholdsvis svake og lite organiserte. Dette ser ut til å endre seg om 1 ukes tid.

Før den tid vil de svake lavtrykkene fortsette å regjere gjennom resten av påsken i sør med relativt stabil fralandsvind i Nord-Norge. Idet folk må på arbeid igjen kommer et kaldt høytrykk inn fra vest med et par dagers opphold og trolig en del sol de fleste steder i landet.

Så øker altså sjansen ganske betraktelig for litt godt gammeldags uvær. Bildene under viser utviklingen dag for dag fra torsdag til lørdag neste uke, der de grønne fargene er nedbør i form av snø, og det blå er total nedbør.


Torsdag ettermiddag (20.april)


Fredag ettermiddag (21. april)


Lørdag ettermiddag (22. april)

Langt frem sier du? Joda, det er et stykke frem, og man brenner seg fort om man velger å gå løs på et detaljert værvarsel. Men, de aller fleste prognosene vi ser på går for denne generelle overgangen til høytrykk i starten av uken, og dernest mer urolig vær når vi beveger oss fra midt i kommende uke og videre fremover mot helgen. Slike trender tar modeller gjerne bedre 7-8 dager frem i tid, enn det de presterer med lokale byger bare 1-2 timer frem i tid.

4 kommentarer

Chaz

14.04.2017 kl.14:34

Ok, ok, jeg lover å gå ut og nyte finværet i dag. En tur i skauen med bikkja. Fremtiden ser ikke helt grei ut værmessig.

BOMBSHELL: Inside Canada-USA "Refugee" Trafficking Ring

14.04.2017 kl.14:51

https://www.youtube.com/watch?v=kcqHRsZJjcs

Hansemann

14.04.2017 kl.17:11

Bare på vestlandet det blir uvær? Jeg som hadde håpet på litt gråvær på østlandet også. Er sjelden det er lange perioder med gråvær på østlandet for tida. Regner toppen et par dager og så er det hele over. Sånn var det ikke før i tida, hvis jeg ikke husker helt feil.

Chaz

15.04.2017 kl.10:34

Det regner og småsludder.

Ja, jeg tok den turen i finværet igår.

:)

Skriv en ny kommentar

hits