Kom dere ut på ski fredag!

kommentarer En kommentar

Som det har blitt meldt om hele uken er det Nord-Norge som blir værvinnerne denne påsken. Her blir det mye sol og kaldt og fint påskevær. I sør så har vi fått, og fortsetter å få lavtrykk inn fra vest. Likevel ser det nå ut til at fredag kan bli dagen for å ta den lange toppturen hvis du befinner deg i Sør-Norge.

Det som skjer er at et lavtrykk har passert Sør-Norge, og et nytt ankommer først lørdag. Mellom disse lavtrykkene ventes det veldig mye pent vær i Langfjellene, særlig i nord. Det vil være nok være kaldt natt til fredag med ned i omkring 10 minusgrader mange steder i fjellet. Når sola får tak utover dagen ventes temperaturene til å stige til noen få plussgrader i 700-800 m høyde, mens holde seg under 0 når en passerer 1000 m over havet. Dermed blir det nok best skiføre i de lavere fjellområdene, mens det nok kan bli ganske så hardt i høyfjellet hele dagen.


Fredag ventes det mye sol i fjellet i Sør-Norge, særlig i nord.

Uansett om en skal på ski eller ikke blir det godt med en solfylt dag. Dessverre vil ikke hele Sør-Norge få en like fin dag. Lengst i øst vil det trolig bli litt sludd og snø først på dagen, og i sørvestlige fjellområder vil en front komme inn mot kvelden med litt snø.

 

 

Ã?n kommentar

Niks

12.04.2017 kl.23:58

Ski? Det skjer ikke!

Jeg har heller ingen forståelse for at folk løper etter snøen på denne tiden av året.

Skriv en ny kommentar

hits