hits

Strålende palmehelg til noen av oss

Palmehelgen ser ut til å by på mildvær i sør med fint vær i øst. Nord i landet blir det kjøligere med noen snøbyger, men også her periodevis pent vær.

Sør-Norge

Fra torsdag til søndag vil et lavtrykk sørvest av Island trekke sakte nordøstover til Norskehavet. Kombinert med et høytrykk sør på De britiske øyer som flytter seg østover til nordlige deler av kontinentet, sender disse systemene inn mild luft fra sør over Sør-Norge. Dette betyr også perioder med regn, yr og dis på Vestlandet og nordover til Trøndelag, mens områdene østafjells får lite eller ingen nedbør og perioder med sol. I vest blir det også lettere vær på søndag. Vinden vil av og til komme opp i frisk bris eller liten kuling både utsatte steder i ytre strøk og i fjellet, men det er ingen dager som gir utpreget kraftig vind. Den milde luften gir nedbør som regn opp mot 1000-1200 m, men lavere snøgrense nordover i Trøndelag. Østafjells blir det generelt behagelige temperaturer opp mot 10-15 grader, og fredag er det særlig mildt med 15-20 grader de varmeste stedene. Dette betyr også temperaturer i fjellet på noen plussgrader i helgen.

Snøforholdene pr. 4 . april er vist under, og er hentet fra senorge.no. Tirsdag til onsdag blir det påfyll av snø i fjellet i Sør-Norge, men fra torsdag av perioder med regn og yr i vest.

         Kilde: senorge.no

Nord-Norge

Nord-Norge får trolig besøk av et polart lavtrykk fredag. Allerede onsdag kveld vil et slikt lavtrykk utvikle seg vest av Bjørnøya og sakte flytte seg sørover. Fredag morgen ligger det trolig nordvest av Troms og vest av Vest-Finnmark, før det fredag kveld og natt til lørdag kommer inn over Vesterålen/S-Troms. Dette gir mulighet for kraftige snøbyger og kuling i området. Ellers i Nord-Norge fredag og lørdag ventes det enkelte snøbyger, men heller ikke her utpreget kraftig vind. I områdene nord i Troms og vest i Finnmark trolig det fineste været med lange perioder med pent vær.

Fra lørdag ettermiddag til søndag blir det få byger generelt i Nord-Norge, og mye sol. Temperaturene vil generelt være lavere i denne delen av landet, noen minusgrader som er rundt det normale for denne tiden av året. Nattestid trolig tosifret minusgrader de kaldeste stedene.

Bildet under viser lavtrykket mot Vesterålen/S-Troms fredag kveld, og nedbøren som strekker seg inn de fleste steder vest i landet.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar