Smak av vår

kommentarer

Vi nærmer oss slutten på mars og våren setter inn. Noen ønsker å holde på vinteren litt til og ihvertfall frem til påsken, mens andre begynner å lengte etter våren - med midlere vær, lysere dager og med grønne spirer som titter frem.

Denne uken gir oss typisk vårvær, det vil si "alle" årstider på en uke. Onsdag og torsdag ventes det nordvestlig vind som er kjølig og gir oss sludd og snøbyger fra Rogaland til Troms = vinter! 

Se her hvordan lavtrykket i Barentshavet trekker kald luft fra nord innover landet vårt:

Men legg også merke til H-en over Sør-Norge, den vil mot slutten av uken få en stor betydning for været her i sør.

Fredag vil et lavtrykk fra Island bryte opp den kalde luften over landet. Vi får klassisk høstvær med lavtrykk ved Island og fronter som går innover Vestlandet og etter hvert Trøndelag og Nordland. Troms og Finnmark slipper lettere unna med fralandsvind og opphold, mens Sør- og Østlandet stort sett ligger i le.

Lørdag begynner det å skje ting i Sør-Norge. Dessverre for de som ønsker vår i Nord-Norge, så må man vente litt til - men gode nyheter for nordlendinger som fortsatt ønsker seg vinterlig vær. Lørdag blir det på ny nordvestlig vind med vinterlige byger her i nord etter som lavtrykket fra Island går inn i Barentshavet. Bygene ser ut til å strekker seg helt sør til Vestlandet. Men det er nå  man skal se opp for H-en. Et høytrykk bygger seg opp over De britiske øyer og strekker en rygg mot Sør-Norge. Bygene på Vestlandet vil avta utover lørdagen og det blir opphold - først i sør. Sør- og Østlandet ligger fortsatt i le og nyter det fine været. Temperaturen vil stige jevnt og trutt i løpet av helgen. Høytrykket over De britisk øyer bringer nemlig med seg milde luftmasser til Sør-Norge, se her:Siden skydekke bli lettest på Sør- og Østlandet er det nok de som vil kunne nyte de høyeste temperaturene denne søndagen. Går alt etter planen vil man flere steder her i sørøst kunne se gradestokkker som viser rundt 15 grader. Våren er her! I første omgang kan vi ihvertfall kalle det en smak av vår.

Vestlendingen vil også kunne få en smak av vår. Noe mer skyer her vil legge en liten demper, men i Bergen håper vi på å se 10-tallet i løpet av søndag ettermiddag.

Den vårlige luften ser ut til å holde seg her i sør også starten på neste uke, kanskje vi ser de høyeste tallene på mandag?
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits