Ukens værvinnere

kommentarer En kommentar

Søndag kommer et lavtrykk inn i Norskehavet hvor det blir liggende å sirkulere store deler av uken før det forsvinner inn i Barentshavet når vi nærmer oss helgen. Samtidig vil flere mindre lavtrykk komme inn mot Sør-Norge. Dette betyr at det blir en uke med nedbør og kraftig vind i Sør-Norge. Som vanlig, når lavtrykkene kommer inn fra vest, er det Vestlendingene som må ta støyten, men nedbøren vil flytte seg østover slik at både Sør- og Østlendingene også må vente seg litt gråvær. Tirsdag er det ventet ustabile luftmasser i Sør-Norge som kan gi kraftige byger med både hagl og torden.

Disse lavtrykkene drar med seg mildere luftmasser nordover og vi får stigende temperaturer og snøgrenser i Sør-Norge. Fra mandag av vil nedbøren stort sett falle som regn, man må opp i høyfjellet for å finne nedbør som snø. Fra onsdag vil lavtrykket nord i Norskehavet dra ned litt kjøligere luftmasser fra Arktis og temperaturene vil synke litt igjen, med unntak av områdene Østafjells.

Over: Temperaturutsiktene søndag til tirsdag

Plasseringen av lavtrykkene gjør at Troms og Finnmark slipper unna det meste av nedbøren og får flere dager med omkring halvskyet til dels pent vær. Fra torsdag spriker prognosene en del, men lavtrykkene i Norskehavet vil etter hvert trekke videre nordover og det er muligheter for at en høytrykksrygg bygger seg opp over Sør-Norge. Værvinnerne vil da befinne seg i den sørligste landsdelen når vil kommer inn mot neste helg igjen.

Over: Nedbør mandag til torsdag. Blå felt indikerer hvor det vil falle nedbør som snø, grønt betyr regn. 

Ã?n kommentar

Igor

19.03.2017 kl.12:29

Tenk å se en slik artikkel i tørkerammede land da!

Skriv en ny kommentar

hits