hits

Ny storm på vei torsdag, så kommer vinteren tilbake

Et nytt kraftig lavtrykk vil nærme seg landet vårt torsdag med mye vind og nedbør, før det trekker inn over Skandinavia fredag og lørdag med overgang til snøbyger vest i landet.

Lavtrykket ligger onsdag sørvest av Island, og vil tirsdag komme inn i Norskehavet. Dermed ventes det økende sørvestlig kuling langs kysten av Vestlandet, i Trøndelag og i fjellet torsdag. Fra Stad og nordover, samt i fjellet fra Hardangervidda og nordover blir det økning til sterk kuling og liten storm torsdag kveld.

I tillegg blir det regn som går over til regnbyger i disse områdene, og nedbøren trekker også nordover i Nordland med sørøstlig kuling også her. Nedbøren kommer som snø i fjellet. På Vestlandet er det økende tordenfare fra torsdag kveld og natt til fredag med lokalt mye nedbør. Områdene østafjells blir derimot liggende i lé og får lite eller ingen nedbør.

Finnmark og Troms får snøbyger og vestlig kuling som avtar i løpet av torsdag, få eller ingen byger i øst.

Bildet under viser vinden torsdag kveld, der den mørkeste røde fargen og lilla er sterk kuling til liten storm i ytre strøk av Trøndelag, Møre og Romsdal, samt i fjellet i Sør-Norge. Lavtrykket ser vi ligger vest for oss i Norskehavet.


 

Lavtrykket trekker inn over Skandinavia fredag og lørdag med overgang til nordvestlig kuling, synkende temperaturer og snøbgyer vest i landet fra Nord-Norge og sørover til Vestlandet. Lørdag derimot forbigående opphold, mye sol og roligere vindforhold, særlig sør i landet, før et nytt lavtrykk med nedbør og vind kommer inn mot Sør-Norge søndag.

Bildet under viser situasjonen fredag, med snøbyger vest i landet. 

 

 

Én kommentar
kyrre fjeldvik

kyrre fjeldvik

Vinteren kommer slett ikke tilbake, det er vel bare Nettavisens tittel på værmeldingen.

Vekslende vær med rester av kulde og litt snøbyger i mars, er heeeeeelt normalt!

Skriv en ny kommentar