Uvær i Spania

kommentarer

 

Over: Forventet nedbørsmengde over østkysten av Spania mandag. Det røde området viser områdene som kan vente seg over 40 mm nedbør i løpet av døgnet, mens det gule området viser områder som får mer enn 75 mm.
 

Mandag ventes det å bli skikkelig ruskevær i Spania da et lite og relativt hissig lavtrykk utvikler seg på en kaldfront like utenfor sørøstkysten av Spania. Lavtrykket vil gi kraftig vind og mye nedbør over hele østkysten av Spania og temperaturene som har vært opp i behagelige 25-30 grader flere steder de siste dagene vil falle betydelig og det ventes nå rundt en 14-18 grader mange steder. Vinden vil komme opp i nordøstlig liten til stiv kuling langs østkysten nord for Santa Pola i løpet av formiddagen, kortvarig kan den nok også komme opp i sterk kuling mellom Benidorm og Valencia mandag morgen. Fra om ettermiddagen svekkes lavtrykket noe i områdene sør for Valencia, men det vil fortsatt blåse kuling nord for dette.

I tillegg til den kraftige vinden så fører lavtrykket med seg kraftige regnbyger og mye nedbør til landsdelen og siste prognose viser at det kan komme opp i hele 60-100 mm nedbør noen steder. Det vil også være mulighet for en og annen tordenbyge. I tillegg til mye nedbør advarer det spanske meteorologiske instituttet mot høye bølger inn mot kysten. Bølgene kan komme opp i en 3-4 meter inn mot nordlige deler av østkysten til Spania i løpet av mandag.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits