hits

Uken starter med strålende sol, så blir det ruskete

Et høytrykk ligger over Skandinavia søndag og mandag, men tirsdag flytter det seg østover mot Russland og lavtrykk vil nærme seg både fra sørøst og sørvest.

Søndag blåser det kraftig flere steder i fjellet i Sør-Norge med sørøstlig og østlig kuling og opp til storm, mens noen steder ligger mer i lé og har roligere vindforhold. Det er kolonnekjøring over flere av fjellovergangene, og noen overganger i sør er stengde. Det snør også i øst og sørøst. I Aust-Agder har det kommet 20-30 cm snø fra lørdag kveld til søndag morgen. Vinden og nedbøren fortsetter utover søndag, men nedbøren avtar gradvis i intensitet.

Uken starter med mye pent vær både nord og sør i landet. Unntaket er Vest-Finnmark som får skyet vær og mulighet for litt snø mandag. I Sør-Norge vil det også være en del skyer første del av mandag, og det vil blåse kraftig med østlig og sørøstlig kuling utsatte steder. Det klarner etterhvert opp og vinden avtar til kvelden.

Tirsdag vil hele landet få mye fint vær, men et lavtrykk over Baltikum vil trekker nordover mot Østersjøen, og et annet lavtrykk kommer inn sør av Island. Bildet under viser situasjonen tirsdag ettermiddag.

Dermed vil det skyet til både sør og nord i landet onsdag og torsdag, og det kommer inn nedbør og kraftig vind over Sør-Norge.

Tirsdag kveld og onsdag økende sørøstlig kuling på Vestlandet med sludd og snø fra onsdag morgen som brer seg østover på Sørlandet om formiddagen og til sørlige deler av Østlandet om kvelden. Snøgrensen stiger til 300-500 m i ytre strøk i vest. Torsdag overgang til regn- og haglbyger med en liten mulighet for torden, som brer seg nordover til Trøndelag. Da også med litt sludd og snø nordover i Nordland.

Nedbøren som trekker inn over Sør-Norge onsdag ser du på bilder under. 

Én kommentar

Gjør som Forsvaret. Les johncons-blogg.

Skriv en ny kommentar