Strålende lørdag, men snøstormen nærmer seg

kommentarer

Skyene trekker lenger og lenger nordover i Sør-Norge, og nedbøren har allerede kommet inn over Sørlandet. Vinden skal øke på utover ettermiddagen og kvelden.

Selv om det har vært en del skyer østafjells, også med litt spredt snø lørdag, så har det vært en strålende start på helgen flere steder i Sør-Norge, særlig vest for fjellene.

Det er derimot kraftig vind og nedbør på vei. Et lavtrykk ligger midt på dagen over Iskesjøen, og dette lavtrykket trekker nordover og sender vind og nedbør inn over Sør-Norge.

Nedbøren har allerede kommet så smått inn over Sørlandet, det regner og sludder feks i Kristiansand, og nedbøren skal øke på utover ettermiddagen og kvelden. Det er da ventet overgang til snø over store deler av området østafjells, mens på Vestlandet er det Rogaland som får nedbør. Vinden skal øke til østlig kuling sør i fjellet og langs kysten, og fra i kveld nordover i fjellet og sør på Vestlandet. Det fortsetter med vind og nedbør natt til søndag og søndag, da økning til liten og full storm i fjellet og utsatte steder sør i Rogaland og på Sørlandet. Det vil nok også komme 20-40 cm med snø på Sørlandet, mest i ytre strøk av Agder.

Vind søndag formiddag, der lilla viser storm: 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits