hits

Høytrykk og pent vær, men snøstorm i sør

Et høytrykk er i ferd med å nærme seg landet fra nordvest, men sør for oss kommer det inn et kraftig lavtrykk. Denne kombinasjonen gir kraftig østlig og sørøstlig vind sør i landet, storm utsatte steder.

Lørdag

Lørdag ligger høytrykket i Norskehavet, og lavtrykk nær Irland, noe som betyr mye fint vær til store deler av landet. Unntaket er i kyst- og fjorstrøkene av Finnmark og N-Troms, som får noen snøbyger. Samtidig ventes det også økende østlig kuling utsatte steder sør for Stad og Dovre, samt i Trøndelag.

Søndag og mandag i Nord- og Midt-Norge

Finværet fortsetter i Nord-Norge og Midt-Norge søndag og mandag, fremdeles med unntaket av kyst- og fjordstrøkene av Finnmark og Troms som får noen snøbyger, og økende kuling utsatte steder i Trøndelag og på Helgeland.

Søndag og mandag sør for Stad og Dovre

I Sør-Norge sør for Stad og Dovre ser det derimot skikkelig ruskete ut. Søndag og mandag er høytrykket komt inn over Skandinavia, og lavtrykksaktivitet opprettholdes nær De britiske øyer og nord på kontinentet. Dette gir videre økende kuling og opp til storm utsatte steder både sør og sørvest i Langfjella, samt i ytre strøk av Agder og sør i Rogaland natt til søndag og søndag. Ellers perioder med kuling utsatte steder.

Det kommer i tillegg inn snø i Rogaland som brer seg nrodover mot Hardanger, regn i ytre strøk. Snøværet brer seg østover mot Agder og Telemark, og områdene sør i Østfold og Vestfold kan det også få litt snø. Mest nedbør i Agder, opp mot 20-40 cm snø i ytre strøk og noen mil inn fra kysten fra sent lørdag til sent søndag. Kombinasjonen av snø og kraftig vind vil nok gi vanskelige forhold flere steder.

Bildet under viser situasjonen søndag kveld, der lavtrykket ligger sørvest for oss og høytrykket over Skandinavia. Nedbøren er akkumulert fra i dag til søndag kveld, med de største nedbørmengdene inn mot sørlige og sørvestlige deler av landet.Under er vindprognose for lørdag kveld, stiv og sterk kuling utsatte steder av Agder, Rogaland og sør i fjellet, og vinden skal øke ytterligere natt til søndag. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar