Høytrykk på vei

kommentarer

De første dagene vil været skifte litt i Sør-Norge grunnet flere svake lavtrykk. Til helgen blir det kamp mellom et høytrykk fra nordvest, og ett nytt lavtrykk fra sørvest.

Bildet under viser situasjonen førstkommende søndag:Et høytrykk ved Grønland begynner nemlig å bevege seg mot Skandinavia ved inngangen til helgen. Foreløpig ser det ut som høytrykket ikke klarer å dominere hele landet, siden et lavtrykk fra England sender en front innover Sørlandet, mens nordavinden på østsiden av høytrykket vil kunne gi snøbyger i Finnmark og Nord-Troms. Høytrykket erstatter de svake lavtrykkene som for en stor del vil dominere været i deler av Sør-Norge de kommende dagene, men det er foreløpig usikkert om dette høytrykket blir liggende, eller farer videre østover utover i neste uke. Akkurat nå antyder prognosene det siste, men dette øker igjen sjansen for at vi skal få et annet høytrykk opp fra kontinentet i neste omgang, så det er lov å håpe på greit vær i langtidsperioden.

Følg med på værsituasjonen om du skal over fjellet neste søndag
Om du planlegger å kjøre over fjellet i utgangen av helgen kan det være grunn til å følge med på værmeldingen i dagene som kommer. Selv om dette fremdeles er langt frem og mye enda kan forandre seg ligger forholdene per.nå til rette for at man må regne med forsinkelser på enkelte fjelloverganger i Sør-Norge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits