Storm og mer snø

kommentarer En kommentar

Uken starter vindfullt på Vestlandet, særlig i Sogn og Fjordane der det er ventet sørlig liten til full storm første del av mandag. Vinden vil være mindre både lenger sør på kysten og i fjellet i Sør-Norge, men likevel kraftig nok til å kunne skape problemer i trafikken over fjellovergangene. Vinden avtar sakte utover mandagen, og det blir nokså rolige vindforhold fra tirsdag av. For Sør-Norge sin del blir det faktisk ganske rolige vindforhold resten av uken.

Tirsdag kommer en front opp sørfra og inn over Sør-Norge og blir den eneste dagen med vesentlig nedbør. Nedbøren vil komme som sludd eller regn på kysten av Sør- og Vestlandet, og i lavlandet rundt Oslofjorden, men man skal trolig ikke mer enn 200-400 meter opp i høyden før nedbøren kommer som snø. Også nordover på Østlandet og i indre strøk av Trøndelag er det ventet at nedbøren faller som snø.

I Nord-Norge starter uken langt roligere, og selv om det mandag og onsdag kan bli perioder med nedbør, er det i hovedsak ventet nokså rolig vær med spredt nedbør og lange perioder med opphold og noe sol. Dette gjelder også Sør-Norge fra onsdag av, så forutenom starten av uken blir det nokså rolig vær og etter hvert lengre perioder med opphold i det meste av landet.

Nedbørsmengder på tirsdag 28. februar. 

Ã?n kommentar

Joppe

26.02.2017 kl.21:32

Det regner nå også i Agder. Vannski er greia denne "vinteren".

Skriv en ny kommentar

hits