Vinteren returnerer til Sør-Norge på torsdag

kommentarer 3 kommentarer

Vinteren 2016/2017 i Sør-Norge har gitt oss vær som vi forbinder med høsten, og bare i korte perioder kaldt vintervær. Slik fortsetter det også i starten på neste uke. Flere lavtrykk fra vest skal passere over Trøndelag og Sør-Norge med høye temperaturer og nedbør stort sett som regn eller sludd i lavlandet sør for Trøndelag, på Østlandet og Sørlandet blir det bare spredt nedbør, mens Vestlandet får en god del. Snøgrensen vil stort sett ligge mellom 500-1000 m, høyest sør på Vestlandet og lavest i nord. Onsdag kan snøgrensen falle ned mot lavlandet.

Fra torsdag skjer det en endring i værforholdene i sør. De kalde luftmassene som allerede befinner seg over Nord-Norge, ventes å trekke sørover til Sør-Norge i bakkant av et lavtrykk som passerer onsdag. Dermed blir det overgang til et nordlig vindfelt med mye pent vær, men kyststrøkene på Vestlandet kan få inn noen snøbyger fra havet. Trolig holder det kalde og fine vinterværet seg ut uken, men det er litt sprik i værprognosene for helgen. Det er en liten mulighet for at mildere og fuktigere luftmasser kan komme innover Sør-Norge i løpet av søndag.
Milde luftmasser fra vest innover Sør-Norge i starten på uken. I slutten av uken kommer kalde luftmasser fra nord sørover og det blir kaldt i hele landet.

 

3 kommentarer

johnbr

19.02.2017 kl.20:28

for noe tull. det er varslet varmegrader og null nedbør i alle varsler hele uken

Ivar

20.02.2017 kl.03:08

So?

Plager meg igrunnen ikke. Så lenge vintrene er så milde som de har vært de siste årene (og spesielt i år) har jeg det helt superdupert fortreffelig. :-D

En liten krampetrekning mot slutten av februar gjør det bare helt perfekt i fjellet bortimot påsketider.

H. M.

20.02.2017 kl.05:43

Har gått på ski og kost oss i godt vintervær siden november. Dog litt mindre måking sammenlignet med feks i fjor.:)

Men vi bor jo ikke i sør- Norge??

Mvh H.M. Brumunddal.

Skriv en ny kommentar

hits