Flott vinterferievær i Sørvest-Europa

kommentarer

Hvis hovedmålet i vinterferien er mest mulig sol på en vinterblek kropp så kan det være særdeles lurt å hoppe på et fly til Spania eller Portugal.

Et høytrykk ventes å ligge stabilt nær Azorene det meste av uken og strekke en solid høytrykksrygg innover Den iberiske halvøy det vil gi særdeles mye pent vær og forholdsvis høye temperaturer for årstiden. I Lisboa ventes stort sett pent vær mandag til søndag med dagtemperaturer opp i 16-20 grader. Barcelona ventes også å få pent vær med temperaturer opp i 14-17 grader på dagtid. Helt sør i Spania kan det være litt mer skyer i perioder og enkelte regnbyger i løpet av uken kan ikke utelukkes. Temperaturene helt sør i Spania og Portugal ventes å komme opp i 16-19 grader på dagtid.

Velger en heller å ta en storbyferie lenger nord i Europa så blir nok været en del dårligere. Frontene tilhørende de lavtrykkene som passerer Skandinavia vil påvirke været sør til omkring Pyreneene og Alpene. Det innebærer at det nok vil komme litt regn i perioder og også periodevis en del vind. Temperaturene er ventet rimelig behagelige for årstiden med opp i 10-14 grader på dagtid de fleste steder. Men trolig vil kalde luftmasser fra nord bre seg sørover til Sentral-Europa neste helg med betydelig synkende temperaturer og mulighet for sludd- og snøbyger.


Høytrykkk gir stort sett pent vær i Sørvest-Europa neste uke. I Sentral-Europa periodevis regn og til helgen synkende temperaturer med mulighet for sludd og snø.
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits