Mørketida er over i Longyearbyen!

kommentarer

I går 15.februar kom sola tilbake til Longyearbyen. Den stod opp klokken 11:44 og gikk ned igjen 12:41. Det vil si at man hadde dagslys i underkant av en time. I dag varer dagen mer enn dobbelt så lenge og det fortsetter å øke raskt den nærmeste tiden. Fra nå kan man se solen skinne for en kort stund på fjellene rundt og det er et etterlengtet syn etter å ha hatt mørketid siden slutten av oktober.

Over: Longyearbyen i morgentimene torsdag. Bilde fra webkamera http://longyearbyen.kystnor.no/


I Longyearbyen heter det seg at "Sola er erklært tilbake i Longyearbyen når solstrålene når frem til trappa". Trappa det henvises til her er den gamle sykehustrappa og dagen det skjer er 8.mars. Da feires solens tilbakekomst i en uke med samling ved trappa i tillegg til flere ulike aktiviteter for store og små rundt om i byen. Det går altså nesten tre uker fra sola skal kunne sees dersom det hadde vært fri horisont til den faktisk skinner nede i byen.

Været i Longyearbyen er upåklagelig i dag og det vil holde seg veldig bra også inn mot helgen. Det er bare å komme seg ut og nyte at det går mot lysere tider. Det er riktignok ganske kaldt, ned mot 18 til 20 minus, så det gjelder å kle seg godt!

Over: Varselet for Longyearbyen de neste dagene. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits