Finværet varer til torsdag

kommentarer En kommentar

Mens det har vært skikkelig ruskevær i nord i helgen med storm, snøfokk, store nedbørsmengder og rask omlegging til mildvær, har store deler av Sør-Norge kunnet bade i deilig februar sol. Årsaken til dette er et høytrykk som nå ligger over Øst-Europa og strekker seg nordover over hele den sørligste landsdelen vår. Og godværet vil fortsette utover i uken. Høytrykket siger sakte sørover på kontinentet, men holder en rygg nordover til Sør-Norge og dermed ventes det fine været å holde seg i sør helt frem til midten av uken.

Over: Værsituasjonen over Europa midt på dag søndag.

Men da er det slutt på morroa. Ihvertfall for Vestlandet sin del. Onsdag vil et lavtrykk sør for Island begynne å bevege seg østover og kommer inn mot Midt-Norge torsdag med grått vær, nedbør og sørvestlig vind opp i liten til stiv kuling på kysten fra Vestlandet og nordover til Finnmark. Nedbøren begynner på Vestlandet allerede onsdag kveld. I Sør- og Midt-Norge holder det seg mildt og nedbøren vil komme som regn i lavlandet her.

Også på Sør- og Østlandet blir det mulighet for noe spredt regn torsdag, men her blir det også opphold og perioder med sol i løpet av dagen.

Og videre utover i uken og gjennom helgen så ser det ut til at høytrykket blir liggende i ro over kontinentet og det vil dermed være mer eller mindre åpen vei for lavtrykkene fra vest å komme inn mot Skandinavia igjen.


Over: Nyeste prognose for torsdag 16.02. De grønne feltene viser nedbør.

Ã?n kommentar

sandra

12.02.2017 kl.16:40

HERREGUD VORFOR KAN DERE IKKE BARE LA DET VÆRE FINT VÆR!!!

Skriv en ny kommentar

hits