Uvær i nord søndag

kommentarer

Et stormsenter vil trekke østover i Barentshavet søndag og gi skikkelig ruskevær i Nord-Norge med vind opp i sørvestlig sterk kuling til liten storm utsatte steder fra Lofoten og nordover, dreiende vest-nordvestlig i løpet av dagen.

Over: Kartet viser forventet vindstyrke midt på dag søndag, de røde områdene viser vind opp i storm styrke.

I tillegg til sterk vind vil lavtrykket føre med seg en god del nedbør i nord, mest ventes i Nordland med opp i 30-50 mm nedbør i løpet av døgnet, men også opp i 20-40 mm i Troms. Nedbøren kommer som sludd og snø i Troms og Finnmark, men går etter hvert over til regn og sludd på kysten og i lavlandet. I Nordland vil nedbøren komme som regn, men snø i indre strøk først på dagen. Ut over dagen stigende snøgrense.

 

Over: Kartet viser forventet nedbør fra søndag morgen kl.7 til mandag morgen kl.7

I tillegg til nedbør fører lavtrykket også med seg svært milde luftmasser inn over den nordligste landsdelen fra vest og temperaturene ventes å stige, noen steder betydelig. Det er nå rundt -25 grader på Finnmarksvidda og det er ikke utenkelig at temperaturen her kan stige med en 15-20 grader eller mer det neste døgnet og ende like i underkant av null grader søndag kveld.


All nedbøren, den kraftige vinden og ikke minst det betydelige temperaturhoppet vil føre til stor snøskredfare flere steder, se varsom.no for oppdateringer.

Mandag trekker lavtrykket videre østover i Barentshavet og været roer seg litt i nord, selv om det fremdeles vil komme en del byger og blåse opp i kuling flere steder.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits