Høytrykk over Skandinavia og stormsenter i vest gir ekstremt høye temperaturer

kommentarer

Et solid høytrykk øst for Skandinavia og et kraftig stormsenter nær Island sender milde sørvestlige vinder fra Atlanteren og nordøstover til Svalbard.

Dette har resultert i ekstremt høye temperaturer over Svalbard det siste døgnet. Allerede søndag steig temperaturen til rundt 4-5 grader på Svalbard lufthavn, og mandag er det fremdeles like mildt. Dermed ligger temperaturen hele 20 grader over det som er normalt på denne tiden av året.

De neste dagene oprettholdes sørvestlige milde vinder og temperaturer rundt 3-5 grader. Ikke før mandag i neste uke vil nordvestlige vinder gi synkende temperaturer.

Bildet under viser de milde luftmassene vest for oss, stormsenteret i sørvest og høytrykket med kald luft øst for oss mandag.

Vest-Finnmark og Troms blir også delvis påvirket av disse milde sørvestlige vindene denne uken. Mandag er det rundt 2 minusgrader til 2 plussgrader i ytre strøk fra Vesterålen og nordover til Vest-Finnmark, noe som er mildt for årstiden. Temperaturen synker litt de nærmeste dagene, men det holder seg relativt mildt i Vest-Finnmark og Troms med kun noen få minusgrader.

Samtidig synker temperaturen betydelig flere steder i Sør-Norge, særlig i de indre strøkene av Trøndelag og nord på Østlandet som får tosifret minusgrader grunnet kald luft fra Russland som trekkes vestover. Minusgrader ventes det også i de ytre strøkene, noe som betyr at hele fastlandet får blå grader de kommende dagene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits