Pent vær hele uken

kommentarer

Høytrykket som har bygget seg opp over Nordvest-Russland de siste dagene vil denne uken forsterke seg gradvis sørvestover mot Skandinavia. Det blokkerer for at kraftige lavtrykk ved Island kommer inn mot våre områder, og mellom disse trykksystemene blir det kraftig vind, som nevnt i gårsdagens blogginnlegg.

Men foruten kraftig vind fører høytrykket også til mye pent vær over store deler av landet de neste dagene. Områdene fra Vestlandet i sør til Finnmark i nord kan vente seg lange perioder med sol og pent vær hele kommende uke grunnet fralandsvind og dermed relativt tørre luftmasser.

Men høytrykk på denne tiden betyr som regel også at det blir kaldt, og temperaturene vil falle en god del både i Midt-Norge og i Sør-Norge denne uken og vi venter temperaturer ned i -5 til -10 grader i disse delene av landet, mildest på kysten. I Nord-Norge blir det mindre temperaturendringer. Sammen med sterk vind utsatte steder i Sør-Norge og i Trøndelag og Nordland kan det dermed bli nokså surt de neste dagene, men vinden vil avta gradvis fra midten av uken.

Dessverre gjelder ikke godværet for alle. På Øst- og Sørlandet blir det mer skyet vær denne uken, og her vil det også komme litt spredt snø enkelte dager, hovedsakelig på Sørlandet.

Kartene under viser hvordan høytrykket etterhvert legger seg til over østlige deler av Skandinavia denne uken i følge siste oppdaterte prognose. Det grå feltet viser skydekket, det grønne feltet viser nedbør som regn mens det blå feltet viser nedbør som sludd eller snø.


Over: Forventet værsituasjon mandag 06.02.2017


Over: Forventet værsituasjon onsdag 08.02.2017


Over: Forventet værsituasjon fredag 10.02.2017

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits