Nå kommer snøen til Sørøst-Norge

kommentarer

En særdeles snøfattig vinter så langt i Sør-Norge og lite eller ingen snø på Sørlandet og sør på Østlandet. Det er derfor sikkert mange som er særdeles sugne på å kunne spenne på seg langrennsskiene igjen å ta seg en tur.

Heldigvis har jeg litt gode nyheter å komme med for den snø hungrige i denne delen av landet. Det ventes ikke store mengder med snø, og det blir nok hovedsakelig så mildt også at for kystnære strøk, ikke minst på Sørlandet, vil nedbøren i all hovedsak komme som regn. Men for indre deler av Sørlandet og Telemark og det meste av Østlandet vil det bli sludd og snø. Oslo vil ligge i grensen mellom regn/sludd og snø, men en skal ikke høyere enn Holmenkollen for at nedbøren i all hovedsak skal komme i form av snø.

Hvor store snømengder er det snakk om frem til søndag? Fredag blir det hovedsakelig regn på Sørlandet, men litt opp i høyden i indre strøk av Agder kan det komme 5-10 cm og 3-5 cm i Telemark. Lørdag kan det komme 7-15 cm i samme området, fortsatt sludd og regn ved kysten. Sør på Østlandet 5-10 cm med snø, trolig sludd og regn ved Oslofjorden. Søndag blir det kaldere slikt at nedbøren i all hovedsak kommer som snø og sør på Østlandet kan komme nye 5-10 cm, mens Sørlandet og Telemark kan få 10-15 cm.


Det kommer snø de neste dagene i Sørøst-Norge, kartet viser første del av søndag når det kanskje vil komme mest.

 

Totalt skulle det dermed blir nok snø i løpet av helgen til å åpne skiløypene mange steder.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits