Storm, store nedbørmengder og snøskredfare

kommentarer

Her må man belage seg på ett vått og vindfullt par døgn denne uken!

Onsdag vil ett lavtrykk fra Island gå i retning Barentshavet og trolig passere like sør for Spitsbergen onsdag formiddag. Dette lavtrykket har med seg masse fuktig luft som har god fart på seg. En tilhørende front siger sakte over Nordland, sammen med en sørvestlig vind som rusker godt i hatten eller sydvesten. Den sørvestlige vinden øker jevnt først del av dagen og fra formiddagen kan en vente seg liten til full storm ved kysten og utsatte steder i fjellet. Her er vinden onsdag kveld:

Merk også at det vil blåse godt både i Troms og Finnmark med sterk kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk.

Denne vinden bringer med seg mild og fuktig luft, og det vil kort og godt bøtte ned denne onsdagen. Det er lokalt ventet 60-80 mm i både Nordland og Troms, sjekk her:Lavtrykket i nord bringer som sagt med seg mild luft og det betyr at det blir ett væromslag. Kombinasjon mild luft, store nedbørmengder og kraftig vind gir økende sjans for snøskredfare! Natt til onsdag får vi litt spredt nedbør i forkant av fronten og da ligger snøgrensen på 300-500 meter. Men når fronten kommer inn vil snøgrense stige forholdsvis kjapt og allerede fra formiddagen ligger den på 900-1100 meter.

Torsdag blir litt bedre for Nordland, men ikke veldig mye bedre for det blir fortsatt mye vind og nedbør. En ny runde med 40-60 mm i løpet av ett døgn sammen med sørvestlig sterk kuling og kanskje liten storm. En skikkelig bedring i været får man først fredag, da vil høytrykket i sør bre seg innover Nordland og gir opphold og en pust i bakken før ny nedbør kommer i løpet av helgen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits