Søkkvåt uke i nord

kommentarer

Forrige uke var det mye vind og snø i nord, denne uken blir det mye vind og regn.

 

Uken starter forholdsvis rolig. Et lavtrykk passerer søndag og mandag over Nordland med snø og sluddbyger. I bakkant synkende temperaturer og utover mandagen oppholdsvær da en svak høytrykksrygg trekker nordover i lander og gir en liten pustepause. Tirsdagen starter også med oppholdsvær, men i løpet av formiddagen vil det øke på med vind og etter hvert også nedbør.

Et komplekst lavtrykk ved Island er roten til det som skjer denne uken. Fronter og mindre lavtrykk vil i tur og orden komme inn mot Nordland og Troms fra utpå tirsdagen, og frem mot fredag vil dette sørge for at nordlendingene blir våt på både bein og armer. Bare hør her:

Tirsdag sørvestlig stiv til sterk kuling langs kysten. Front inn mot Nordland med snø som seinere går over til sludd. Nedbøren kommer inn over Troms utover kvelden. Natt til onsdag kommer et mindre lavtrykk inn mot Nordland og et nytt følger hakk i hæl på kvelden. Det fortsetter med sørvestlig stiv, og periodevis sterk kuling. Milde luftmasser sørger for at all nedbør som faller, kommer som regn. Onsdag morgen til torsdag morgen er det ventet 60-80 mm på 24 timer i Nordland.

Men det gir seg ikke her. Torsdag fortsetter der onsdag slapp. Den kraftige nedbøren flytter seg litt nordover, og fra torsdag morgen til fredag morgen er det muligheter for nye 80-100 mm på 24 timer i Nordland. Det vil si at det potensielt kan komme opp 160 mm på to døgn, noe som tilsvarer 160 liter per kvadratmeter!

Fredag ser det ut til å bli oppholdsvær i Nordland mens siste rest av nedbør legges igjen i Troms.

Nedbør onsdag morgen til torsdag morgen.


 

Nedbør torsdag morgen til fredag morgen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits