Uvær i Middelhavet

kommentarer

Et lavtrykk som har lagt og sirkulert mellom Spania og Italia de siste dagene har forsterket seg og gir skikkelig uvær til de omkringliggende områdene i dag og i morgen. Her snakker vi MYE nedbør, kraftig vind og saftige tordenbyger.

Lavtrykket like ved Mallorca

Søndag morgen lå lavtrykket like ved Mallorca og har gitt en god del nedbør her gjennom natten og morgentimene. I tillegg har lavtrykket gitt en god del snø flere steder i Spania det siste døgnet, enkelte steder kan man rapportere om 80-100 cm nysnø! Det er kraftige tordenbyger i forbindelse med lavtrykket, men i øyeblikket ligger de stort sett til havs.

Kraftig snøfall i Vilafranca i Spania fredag. Foto: Jaime Vives
Lynaktivitet i Middelhavet. Kart: Blitzortung.org

I løpet av dagen ventes det at vinden tar seg kraftig opp særlig på Korsika, Mallorca, Menorca og Ibiza der vinden kan komme opp i sterk kuling og kanskje også storm. På den franske rivieraen kan man også vente seg stiv til sterk kuling i dag og i morgen. Det kommer som sagt en god del nedbør, til sammen på lørdag og søndag kan det komme opp mot 150-200 mm enkelte steder. Vest på Sardinia og på Korsika er der det er ventet mest totalt gjennom helgen, mens det på Sicilia og i Sør-Italia kan det komme opp mot 100 mm på ett døgn.

Øverst: Vind lørdag. Rødt indikerer storm styre. Nederst: Vind søndag.

24-timers nedbør lørdag (øverst) og søndag (nederst)

Dette samme lavtrykket har til og med gitt snø i Sahara.

Snø i Sahara. Foto: Karim Bouchetat

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits