Helgeværet deler landet i to

kommentarer

Det har vært mye vær i Nord-Norge de siste dagene, og det ser heldigvis nå ut til å gå mot slutten. Det siste lavtrykket er nå på vei østover i Barentshavet hvor det etter hvert vil svekkes og det blir gradvis roligere i løpet av helgen. I Sør-Norge vil en høytrykksrygg komme inn og gi en stort sett bra helg, noe som deler landet i to værmessig denne helgen.

 

Våt fredag

Fredag er det en ganske så grå dag på Vestlandet og i Trøndelag med lavt skydekke og tett regn. Nord på Vestlandet er det store nedbørmengder, 60-80 mm på 24 timer. Nedbøren på Vestlandet vil gi seg i løpet av kvelden, men den vil henge litt igjen i Trøndelag første del av lørdagen. I Nord-Norge gir lavtrykket tette snøbyger og nordvestlig stiv til sterk kuling, opp i liten storm øst i Finnmark. Lavtrykket fortsetter sørøstover mot Kolahalvøya og det vil fortsatt blåse friskt i løpet av kvelden og natten.

Tåkete lørdag

En høytrykksrygg kommer inn over Sør-Norge og gir lørdag oppholdsvær i Sør-Norge, men disig og muligheter for lokal tåke på Vestlandet. Sør- og Østlandet blir værvinnerne, men det kan oppstå lokal tåke sør på Østlandet om kvelden.

Nedbøren i Trøndelag flytter seg nordover og gir sludd og snøbyger i Nordland. I løpet av ettermiddagen og kvelden går det over til regn da temperaturene stiger, i tillegg til at vinden øker på fra sørvest til opp i stiv kuling. Det kan ventes 40-50 mm på 24 timer i Nordland frem mot søndag, der mesteparten vil komme i løpet av 12 timer.

I Troms og Finnmark vil nordavinden vinden roe seg til omkring frisk bris i løpet av kvelden og snøbygene avtar litt i intensitet.

Vått i Nordland lørdag 

Mild søndag:

Lavtrykk kommer inn mot Lofoten og gir mildvær med en del regn og vestlig kuling sørover til Stad. Nord for Lofoten holder det seg kaldt med enkelte snøbyger og nordlig bris. Høytrykket i sør er ikke kraftig nok til å holde unna nedbøren slik at Trøndelag og Møre og Romsdal får noe regn, snø over 400-600 m, med vest og sørvest kuling på kysten. Vestlig bris med disig vær på Vestlandet sør for Stad, periodevis litt regn på kysten og utrygt for lokal tåke. Derimot mye pent vær på Sør- og Østlandet, men fremdeles utrygt for lokal tåke. Det er milde luftmasser, men klarvær om natten og lite vind gir lave temperaturer i innlandet.

Mildt i kystområdene, men kaldt i innlandet 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits