Øs pøs på Den spanske solkysten

kommentarer

Nordmenn valfarter ikke til Den spanske solkysten om vinteren. Naturlig nok siden det er mye kjøligere og større sjanse for dårlig vær. Likevel er det jo et yndet reisemål for norske pensjonister som liker å oppholde seg i mildere strøk om vinteren. Tross alt er været for det meste mye bedre enn hjemme i Norge og ganske mildt.

De siste dagene derimot har det vært kjølig, og onsdag morgen våknet en opp til antydninger til litt snø ute ved kysten i Alicante provinsen! De neste dagene blir det nok litt mindre kaldt, men derimot mye nedbør. I perioden torsdag til lørdag kan områdene nær kysten i Alicante provinsen og Valencia provinsen få mellom 60-200 mm med nedbør, trolig mest i fjellene nord for Alicante. Siden det fortsatt blir kjølig vil nedbøren trolig komme som snø over ca. 800-1000 m. Det blir dermed alt annet enn trivelig vær i de vanligvis så solrike delene av Spania.


Mye nedbør på Den spanske solkysten de neste dagene. Kartet viser nedbør torsdag, fredag og lørdag. Rødt antyder mengder på 40-60 mm
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits