Kaldere i Nord-Spania enn i Sør-Skandinavia

kommentarer

Denne uken har vi har fått det vi kaller et blokkerende høytrykk, på Kontinentet. Som navnet sier blokkerer det for lavtrykkene og ligger typisk i ro i minst en uke før det skjer en større endring.

På vinteren er det slik at på øst- og sørsiden av slike høytrykk, på våre breddegrader, blir det mye kaldere enn normalt fordi luft fra Arktis og Russland blir dominerende, mens på vest- og nordsiden strømmer det opp mild luft som har sin opprinnelse typisk relativt langt sør i Atlanterhavet.
Derfor blir det veldig mildt i Sør-Skandinavia fremover med temperaturer opp i 3-6 grader. Store deler av Kontinentet befinner seg på den andre siden av høytrykket og får kald luft fra Russland. Derfor blir det kaldere i Sør-Frankrike og Nord-Spania enn mange steder i Sør-Skandinavia de nærmeste dagene.
Torsdag kan f.eks. Gøteborg få mellom 3 og 8 grader, mens Madrid får minusgrader på natten og bare 5-7 grader på dagtid!


Mye kaldere enn normalt på Kontinentet, veldig mildt i Skandinavia.

I Sør-Norge blir det så mildt at det stort sett blir sludd og regn under 1000 m, mens i deler av Øst-Europa fra Romania og vestover til østlige deler av Italia og Balkan blir det mye snø, opp i 20-40 cm lokalt!


Mye snø i Øst-Europa, her viser forventet snø og sludd gjennom torsdagsdøgnet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits