Vinteren er over, storm og mildvær på vei

kommentarer 3 kommentarer

Mandag morgen er det kaldt i landet vårt, med minusgrader de fleste steder, fjellet i Sør-Norge har temperaturer ned mot 25-30 minusgrader. Det er kun noen steder i ytre strøk av Midt-Norge og Nord-Norge som har noen få plussgrder. 

De kommende dagene er det derimot mildvær på vei. Et kraftig lavtrykk i Grønlandshavet vil allerede mandag kveld sende inn regn og økende sørvestlig kuling til områdene vest i landet, nord i Nordland opp til storm. Temperaturene stiger, og nedbøren kommer som regn fra Nordland og sørover til Vestlandet.

Onsdag kommer et kraftig stormsenter inn i Norskehavet, onsdag kveld til torsdag passerer det over Troms og Finnmark. Dermed øker vinden opp til sørvestlig storm fra Stad til Nordland, onsdag kveld dreiende vestlig og nordvestlig med storm også i Troms og Finnmark. Det ventes full til sterk storm utsatte steder, og i Vesterålen og Troms kan hende orkan. Det blir vått med store nedbørmengder både i Nordland og på Vestlandet sør for Stad, og mildt med regn forbigående også i fjellet.

Bildet under viser nedbømengder fra onsdag til torsdag formiddag, opp mot 40-60 mm både i Nordland og på Vestlandet.Onsdag kveld ligger stormsenterer vest av Troms og Finnmark med storm fra Trøndelag og nordover til Troms, kan hende økende til orkan i Vesterålen og Troms.

Bildene under er klokken 19 og 22 onsdag kveld og 01 natt til torsdag, der blått er sterk storm til orkan. 

3 kommentarer

Svein Andersen

16.01.2017 kl.10:38

Det var en svært så hurtig konklusjon. Det er bare 16. januar enda. Det er flere måneder av vinteren igjen. Enda god tid til en skikkelig kald vinter med masse snø i store deler av landet. Hvem er det som drar slike uriktige konklusjoner......Har dere ikke annet mere interessante nyheter å skrive om - ja, da synes jeg det er bedre og helt greit å la være.

Johnny man

16.01.2017 kl.12:51

Hva ødelegger vinteren på Østlandet? Er det fordi vindretningene har endret seg siden 60-70 talllet? Jeg mener, hvis lavtrykk kommer inn mot Norge i en annen retning enn før, må det medføre andre vindretninger og mulig varmere vinder enne tidligere. Hva mener Storm om dette?

PS: (nesten) eneste muligheten for snø i Oslo er jo et lavtrykk over Danmark. Enig?

Icepaw

16.01.2017 kl.14:04

Metrologer.. som har problemer med å spå været en dag eller to framover, men som likefullt påstår de kan forutsi hele klimaets totale sammenbrudd (global oppvarming) med 100% sikkerhet.

Ikke så mye å høre på alltid.. som nå, når vinteren er erklært over, i midten av januar, fordi ett lavtrykk kommer... jeez

Skriv en ny kommentar

hits