Snø på Mallorca

kommentarer 2 kommentarer

Et forholdsvis kraftig lavtrykk ligger nå i sentrale deler av Middelhavet nær Sicila. Dette lavtrykket ligger omtrent i ro og vil ligge der frem til torsdag. I kombinasjon med høytrykk over nordlige deler av Mellom-Europa, vil svært kald nordøstlig vind bre seg gradvis sørover til både Italia og Spania de neste dagene. Fra tirsdag til torsdag vil temperaturen krype ned mot 0 grader såpass langt sør som Roma og Alicante i Spania. Bitende kald nordøstlig vind, med kuling mange steder vest i Middelhavet, vil medføre at den følte temperaturen på kroppen vil gå under 0 grader. I tillegg vil bygene falle til dels som sludd helt ned til sjøoverflaten, og i de høyereliggende områdene vil nedbøren falle som snø. De neste dagene vil dermed både Mallorca og solkysten i Spania oppleve at fjellene blir snøkledde helt ned til 300-400 m høyde. Lokalt kan temperaturen om nettene og morgenene krype under frysepunket i disse områdene. 

2 kommentarer

Erik

15.01.2017 kl.21:21

Snø på Mallorca ja, og Istanbul, og ingen global temperaturøkning på snart 20 år. Dette minner ikke mye om den klimakrisen som alarmistene spår...

Per Otto Riis

18.01.2017 kl.13:08

Det er bare slik det er; det sikre sted værmessig på denne tiden for oss i Europa er og blir Gran Canaria. Men ikke si det til noen, vi er mange nok som det er her nede!

Skriv en ny kommentar

hits