Kaldt grep om Europa

kommentarer

Nordavinden tar ett kaldt grep om Vest-Europa og sentrale deler av kontinentet. Lavtrykk ligger over Skandinavia og dirigerer kald arktisk luft sørover i Europa på lørdag.

Nordvesten har med seg byger innover De britiske øyer, men også videre innover kontinental Europa - til land som Nederland, Belgia, Nord-Frankrike, Tyskland og Sveits. Det er faktisk så kaldt at i mange av disse bygene vil nedbøren komme som snø ellers sludd. Det er gjerne i de kystnære strøkene at nedbøren vil komme som regn. I selveste Paris - som er romantikkens hovedstad, er det gode muligheter for en kald og rufsete helg med snø og sluddbyger sammen med en temperatur på 2-4 grader midt på dagen lørdag. Den tyske hovedstaden Berlin vil få stort sett nedbør som snø og temperatur omkring nullpunktet.

Slik fordeler nedbøren seg over Europa lørdag:Mye nedbør innover nordkysten av Spania, her snakker vi 30-50 mm i løpet av ett døgn. En god porsjon nedbør også til Alpene. Et området som inntil nylig har vært ganske så bart og snøfattig. Endelig skal alpin- og langrennsløypene få ordentlig nysnø, for her er det ventet 20-30 mm.

Det kalde været er ventet å holde frem søndag og utover i uken som kommer, så da er det gode muligheter for at snøen som kommer vil ligge og kan nytes til det fulle for de som ønsker det. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits