Lite lure lavtrykk

kommentarer

Her er luringen!

Natt til onsdag dannes et lite lavtrykk lengst nord i Skottland, det trekker hurtig øst over Nordsjøen og ligger onsdag morgen like utenfor kysten av Rogaland. Det er ventet å ruske godt ifra seg over Sør-Norge. Først en sørlig kuling innover både Sør- og Østlandet, som i tillegg vil merkes godt sør i Langfjella. Men lavtrykket fortsetter østover det etter hvert som dagen går.


Onsdag kveld ligger lavtrykket trolig nær Mjøsa og da gir den vestlig kuling inn mot Vestlandskysten, langs kysten av Agder og i Langfjella. Lengst sør i Rogaland og ved kysten av Agder tar den vestlige vinden godt, så her ventes det vind opp i liten storm.

Lavtrykk gir ikke bare mye vind, men det bringer med seg en god porsjon med nedbør også!


 

På Vestlandet blir det pålandsvind når retningen ligger på vest, det betyr at nedbøren blir forsterket av topografien. Da er det typiske de midtre strøkene som får de største nedbørmengdene, steder som Takle og Kvamskogen står ofte på topp tre listen. I løpet av onsdag er det ventet lokalt 40-60 mm i disse områdene,som tilsvarer det røde på kartet over. Snøgrensen ligger på rundt 600-800 meter om morgenen, men så synker den i løpet av dagen og vil etter hvert ligge på rundt 300-500 meter. Fra ettermiddagen av er det utrygt for lokale tordenbyger og da er sjansen størst i ytre strøk.

Luringen leverer! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits