Uvær på Vestlandet de neste dagene, men kald og fin helg i vente i hele Sør-Norge

kommentarer En kommentar

De neste dagene blir det et skikkelig ufyselig vær på Vestlandet, men det bedrer seg neste helg.

Et kraftig lavtrykk kommer inn mot Færøyene mandag, før det trekker videre inn i sørlige deler av Norskehavet og sirkulerer her frem mot onsdag. Torsdag vil lavtrykket trolig trekke sørover og svekkes i Nordsjøen eller ta en mer sørøstlig bane inn over land. Dermed ventes det en urolig værtype over Sør-Norge de neste dagene. Bildet under viser lavtrykket vest av Færøyene mandag, sammen med akkumulert tre timers nedbør midt på dagen.

Selv om hele Sør-Norge blir påvirket av dette lavtrykket, er det på Vestlandet sør for Stad og tildels Sørlandet det ventes mest vind og nedbør. Dagene onsdag og torsdag skiller seg ut. Da kommer ustabile luftmasser inn fra vest med kraftige regnbyger og mye nedbør, mulighet for hagl- og tordenbyger på Vestlandet sør for Stad. Nedbøren kommer som snø over omtrent 300-500 m, men etterhvert mulighet for snø ned i lavlandet. I tillegg ventes det økende sørvestlig kuling som dreier nordvestlig over Vestlandet, Sørlandet og sør på Østlandet, samt lengst sør i fjellet. Langs kysten av Sørlandet og Vestlandet opp til sterk kuling. Vindstyrken natt til mandag er illustrert på bildet under, der de røde fargene er sterk kuling til storm.

Et lite lavtrykk kan utvikle seg og komme inn over Skagerrak onsdag ettermiddag, noe som gjør at vinden og nedbøren kan forsterke seg ytterligere eller bli svakere enn anntatt, men samtidig fører dette til noe mer usikre prognoser disse dagene.

Neste helg blir derimot etterhvert kald og fin i Sør-Norge med sol og minusgrader, selv om starten på helgen blir vindfull med snøbyger i ytre strøk av Vestlandet.

Ã?n kommentar

Snømann

08.01.2017 kl.12:35

Når får vi skikkelig snø på Østlandet da?

Skriv en ny kommentar

hits