Nytt uvær på vei mot Nord- og Midt-Norge

kommentarer

Lørdag morgen var det full storm øst i Finnmark, med vindkast høyere enn 30 m/s, og i Lofoten sørvestlig liten storm. Vinden har så avtatt til stiv og sterk kuling i disse områdene.

Et nytt lavtrykk er derimot allerede under utvikling nord av Island lørdag formiddag, som bildet under viser.

Søndag kommer dette lavtrykk inn nord i Norskehavet og vil fortsette inn i Barentshavet. Bildet under viser situasjonen søndag formiddag.

Dermed vil vinden øke på fra sørvestlig retning igjen allerede lørdag kveld og natt til søndag fra Stad og nordover i Nordland. Lenger nord opprettholdes kraftig vind lørdag og inn i søndag, men søndag morgen videre vindøkning også i Finnmark. Det ventes økning til storm både i Finnmark og fra Stad til Nordland. Fra midt på dagen dreier vinden på vestlig og tildels nordvestlig retning, da ventes den kraftigste vinden sør i Nordland, med full storm i disse områdene, illustrert i bildet under.I tillegg ventes det sludd og snø, med regn i Nordland og snøgrense rundt 300-500 m. Om ettermiddagen overgang til byger, da utrygt for hagl- og tordenbyger i Nordland, og til kvelden også i Troms. I Nordland lokalt mye nedbør.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits