Lite snø i Alpene

kommentarer

SÖLDEN, ØSTERRIKE 20091027.
Sölden, Østerrike, Alpene - fjellrekke.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Bilde: Cornelius Poppe/NTB

Mens lavtrykkene har herjet her hjemme i julen har et solid høytrykk ligget over kontinentet og gitt mye pent vær lenger sør, men dessverre for skianleggene i alpene så har det kommet lite snø den siste tiden og snøforholdene ligger langt under det som er vanlig på denne tiden av året, ihvertfall de som ligger i nordlige og nordvestlige områder. Mange holder likevel deler av anleggene åpne basert på kunstsnø.

Litt bedre snøforhold er det i de østeriske alpene og i de sørvestlige alpene der det har kommet noe snø i forbindelse med lavtrykk i sør og fronter som har trukket sørover med noe nedbør tidligere i måneden, selv om det også her er det lite snø under ca. 1800-2000m.

Men nå ser det endelig ut til at det kan komme litt snø også i nord i forbindelse med en kaldfront som trekker sørover mandag. Mye nedbør vil det ikke komme, trolig bare noen få centimeter, men kaldfronten fører med seg kalde luftmassene sørover og gjør at temperaturene etterhvert vil falle og snøgrensen som ligger på omtrent 1100-1200 m mandag vil krype gradvis nedover de neste dagene.

I bakkant av kaldfronten blir det nok en flott dag i Alpene tirsdag, men fra onsdag av trekker flere bygeområder sørover og  gir noe mer påfyll av snø. Selv om de helt store mengdene uteblir, så vil de sveitsiske og østeriske alpene kunne få en 20-40 cm i løpet av uken.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits