"Urd" - kort oppsummert

kommentarer En kommentar

Ekstremværet "Urd" er over. 

Lavtrykket ligger tirsdag formiddag over Baltikum og gir nordvestlig kuling fra Skagerrark og østover i Østersjøen/Bottenviken. Nordvestlig kuling også fra Nordmøre og videre nordover til Troms.

Over: Værsituasjonen midt på dagen i dag 27.12. Restene av "Urd" ligger over Baltikum og svekkes videre øst-sørøstover.

 

"Urd" bet fra seg i går og natt til i dag. Lavtrykket bevegde seg inn over Sør-Norge før det fortsatte sørøstover til Sør-Sverige i natt. Vinden ble målt til mellom full til sterk storm fra vest og nordvest inn mot Vestlandskysten i går ettermiddag/kveld. Ved Eigerøya og på Kråkenes ble det målt middelvind opp i orkan styrke. Vinden ført også til vindkast inn over land, og kastevinder Østafjells natt til i dag. Lavtrykket forårsakt også stormflo og høy vannstand langs kysten i tillegg til høye bølger inn mot land. I Nordsjøen var den signifikante bølgehøyden målt til rett over 11 meter, noe som kan gi maksbølger på over 20 meter.

"Urd" skapte noen problemer. I trafikken var blant annet flere fjelloverganger stengt, og de som holdt åpent var kolonnekjørt. Flere ferjesamband på Vestlandet ble innstilt. Ferjesamband på E39 ble rammet både i Hordaland og i Sogn og Fjordane. Strømnettet ble også utsatt for skader, og sent i går kveld og i natt var over 70 000 husstander uten strøm. 

Ã?n kommentar

Bjørn P

28.12.2016 kl.11:45

Tirsdag, i verste stormen, klarte NSB å få sine tog med relativt beskjedne forsinkelser over høyfjellet mellom Bergen og Oslo. Imponerende, det skal de ha all honør for !!!! Var selv på toget fra Bergen kl. 11:59. På strekningen var det info hele vegen, og fra Myrdal var det beskjed til de reisende som ikke skulle av, - om ikke å gå ut da det kunne medføre fare !

På Ustaoset kun 3-4 min forsinket, kunne vi knapt stå oppreist. All ros til impliserte krefter som fikk 650 passagerer over fjellet mens URD raste som verst !

Skriv en ny kommentar

hits