Stormfullt førjulsvær

kommentarer

I desember har vi ikke hatt så mye uvær i Sør-Norge så langt. Det har vært grått og mildt, men ikke så mye vind. Derimot har det blåst adskillig mer i nordlige deler av landet.

Dessverre ser det ut til at alle deler av landet vil få det vindfullt i dagene før jul. Dermed blir det ukoselig å ta seg hjem til jul både via sjøveien, fjellovergangene, og i luften. Allerede fra utpå tirsdag og frem til julaften ventes det lengre perioder med sørlig til sørvestlig stiv til sterk kuling på kysten fra Rogaland til Finnmark, periodevis trolig også opp i storm på deler av denne kyststrekningen og i fjellet.

Enkelte avganger i hurtigbåttrafikken som går over utsatte områder kan bli innstilt eller en særdeles humpete opplevelse. Flytrafikken vil nok stort sett gå som normalt, men det vil nok være mye turbulens. Når det gjelder fjellovergangene er det først og fremst fra onsdag og fremover det kan bli problemer. Helt i starten på uken er det så mildt at nedbøren stort sett kommer som regn eller sludd på fjellovergangene både i sør og nord. Med kuling og periodevis opp i liten storm kombinert med snøvær så må en nok regne med kolonne og periodevis stengte fjelloverganger fra midten av uken.


Kraftige lavtrykk gir utrivelig vær i dagene før jul.

Årsaken til uværet som ventes er at veldige kraftige lavtrykk vil passere Island og komme inn i Norskehavet. Dette er normalt på denne tiden av året, men særdeles ubeleilig når så mange skal ut å reise. Vi får håpe prognosene modererer seg litt i dagene som kommer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits