Sør-Norge ser ut til å bli julevær taper

kommentarer En kommentar

Juleværet er fortsatt alt annet en sikkert for noen deler av landet. Men det siste døgnet er prognosene begynt å bli litt mer samkjørte om hva vær vi kan vente oss på julaften.

Først og fremst ser årets julaften ut til å bli vindfull, i tilfelle ikke så unormalt. På denne tiden av året får vi veldig ofte besøk av kraftige lavtrykk. Slik det ser ut i år så vil et høytrykk i øst prøve å "redde" oss med å strekke en rygg vestover til landet, men dessverre ser det ikke ut til at det vil lykkes. Det ventes kraftige lavtrykk i Nord-Atlanteren i neste uke, og frem mot julen vil disse trolig bli mer nærgående Norge. Dermed vil lavtrykk i vest presse seg mot høytrykksryggen i øst. Resultatet vil bli et kraftig sørlig vindfelt over store deler av landet, neppe storm, men stiv til sterk kuling på utsatte steder. Områdene sør for Stad og Dovre ligger veldig utsatt til for nedbør med denne vindretningen og det kan fort bli vått her. Trolig må en opp i høyden eller nordover på Østlandet for å få nedbøren som snø.

Med sørlige vinder er det absolutt gode muligheter for lite eller ingen nedbør fra Trøndelag og nordover og lettere skydekke enn i Sør-Norge, mest utsatt er nok Nordland der fronter i vest kan presse seg inn på land og gi nedbør.


Været på julaften fra to forskjellige modeller, som en ser er de relativt enige. Sørlig vind er dårlig nytt for Sør-Norge.

Det ventes mildt vær i hele landet som følge av de milde luftmassene fra sør, men heldigvis ikke så mildt som vi får det de kommende dagene for da ville de som skal feire jul på fjellet i Sør-Norge også kunne få nedbør som regn!

Ã?n kommentar

Mattis Fenghætta

17.12.2016 kl.16:39

Det finnes ikke dårlkig julevær, bare javla bra innevær.

Skriv en ny kommentar

hits