Kjølig sommervær på Vestlandet

kommentarer

Bortsett fra at store deler av døgnet er mørkt er det lite som vil minne om vinter i Sør-Norge de nærmeste dagene. På Vestlandet og Sørlandet vil temperaturene komme opp i 9-12 grader. På Sørlandet vil det jo bli periodevis pent vær også så her kan en ta med seg kaffekoppen ut i solen midt på dagen. Det blir mildt på Østlandet også, men ikke så høye temperaturer som i resten av Sør-Norge, Oslo kan få en 6-7 grader på torsdag, litt synkende fredag.

I fjellet vil det regne opp i 1300-1500 m frem til fredag, med mange plussgrader i lavereliggende fjellområder! Dette fører selvsagt til mye smelting og knallharde skiforhold forhold når det ventelig blir kaldere igjen i løpet av helgen. Kanskje må enkelte skianlegg som har åpnet også stenge som følge av at snøen i stor grad har smeltet vekk.

Årsaken til det veldig milde været skyldes lavtrykk inn mot Skandinavia fra sørvest samtidig som det vil ligge høytrykk over kontinentet. Dette styrer veldig milde og fuktige luftmasser, som har sitt opphav langt sør i Nord-Atlanteren, inn mot Sør-Norge.


Varm luft fra sørvest dominerer over Sør-Norge torsdag. Trolig blir det enda litt varmere enn dette temperaturkartet fra modellen viser.
 

Vi får virkelig håpe at prognosene endrer seg i en vesentlig kaldere retning frem mot jul, men det er lite som tyder på at det skal skje i neste uke dessverre.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits