Ny ruskeværsdag i Nordland på tirsdag

kommentarer

Mye vind og nedbør har preget denne søndagen i Nordland, og tirsdag braker det løs igjen.

Et Lavtrykk ligger i dag nord i Norskehavet, på vei inn over Nord-Skandinavia. Lavtrykket har med seg både mye vind og nedbør til Nord-Norge, og mens dagen startet med mest vind i Finnmark, er det Midt-Norge sin tur utover ettermiddagen og kvelden i dag. I tillegg til kuling fra vest og nordvest, er det ventet lokalt mye nedbør fra Møre og Romsdal og nordover til og med Salten.

Til tross for en del vind tidlig mandag og fortsatt byger, bilr mandagsværet bedre. For Nordlendingene er det desverre bare et kort lite avbrekk. Tirsdag er det på'an igjen når et nytt lavtrykk trekker inn nord i Norskehavet. Det ventes kuling og nedbør i alle varianter, prognosene viser nedbørmengder mellom 40-70 mm på 24 timer fra tirsdag formiddag til onsdag formiddag, trolig mest nedbør i Salten.

Kontrasten blir stor til Sør-Norge som kan glede seg til en flott tirsdag med opphold og gode muligheter for sol.Over: Nedbør på 24 timer fra tirsdag formiddag til onsdag formiddag. Mest nedbør i Salten-området med potensiale for opp mot 70 mm nedbør lokalt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits